08/19/12 15:29
(http://www.klassa.bg/)

Башар Асад се появи публично в джамия в Дамаск

Сирийският президент Башар Асад участва в молитвата за края на Рамадана в джамия в Дамаск, което е първото му публично появяване след атентата през юли, в който загинаха 4-ма от неговите най-близки съратници, включително зет му и министърът на отбраната .
Молитвата бе предавана от националната телевизия. Седнал и кръстосал крака, Асад слушаше проповедника как описва Сирия като „жертва на тероризъм и конспирация , задействани от САЩ, Израел, западни и арабски страни“.
Асад бе придружен от своя премиер и от външния си министър, но всички забелязаха отсъствието на вицепрезидента Фарук ал Шара, предаде Ройтерс. Преди ден Дамаск опроверга новината, че той е минал на страната на опозицията. В четвъртък братовчед на вицепрезидента съобщи, че той е избягал в Йордания , но от неговия офис заявиха, че това не е вярно. Шара е сунит като избягалия на 6 август премиер Риад Хиджаб.
Британското разузнаване помага на сирийските въстаници в Алепо, съобщи в.“Сънди таймс“, цитирайки представител на опозицията. Данните, получени от британски военни в Кипър се предават на Турция, която от своя страна ги доставя на Свободната сирийска армия.
Благодарение на британските разузнавачи, въстаниците са разбрали къде минават войските на Башар Асад  и са им устроили засада, унищожавайки  колона от 40 танка, движещи се  в посока към Алепо.
Освен това въстаниците благодарят на Турция за получени изображения от американски спътници.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване