08/20/12 15:34
(http://www.klassa.bg/)

414 души се състезават за 10 места в Митница Пловдив

414 души се явяват днес на изпит за 10 места за длъжността „Инспектор" в Митница Пловдив, съобщи „Дарик радио“. Допуснатите до конкурса ще решават тест с три компонента - психопригодност, лоялност към администрацията и професионално познаване на законите. За да продължи в следващия етап, всеки кандидат трябва да има оценка поне 4 по шестобалната система, разказва за радиото директорът на пловдивската митница и член на изпитната комисия Васил Дандаров. „Надяваме се на изпитите да дойдат достойни млади хора, които да не се опитват да ни излъжат“, каза още той и добави, че досега не е имал случай на преписвачи с хендс-фрий или подобни устройства.
Изпитът ще се проведе в Аулата на Аграрния университет в Пловдив. Кандидатите са разделени на две групи, тъй като са твърде много и не могат да се съберат в залата. Изпитът за първата група е от 10 часа, а за втората - от 13:30. Желаещите обаче трябва да се явят 30 минути по-рано. Резултатите от изпита ще бъдат публикувани по-късно в сайта на Агенция „Митници". Допуснатите до следващата част ще преминат интервю, в което на всички се задават еднакви въпроси. Точната дата, час и място на провеждане ще станат ясни в последствие, като най-вероятно той ще е централизиран, в София.
Съгласно предварително утвърден график от Агенция „Митници“ конкурси са проведени за свободните места в Свиленград, Бургас, Варна, Русе, Столична и Югозападна. Последният конкурс – за митница на аерогара София, трябва да се състои днес, 21 август. Изпитът трябва да се проведе в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ от 10,00 часа. Допуснати до конкурс са 554 човека от 626 кандидатствали. Те ще се състезават за 20 свободни бройки.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване