08/20/12 14:16
(http://radiomilena.com/)

Трайков: Държавата да се намеси с резерва, за да овладее цените на горивата

trai4o traikov 300x192 Трайков: Държавата да се намеси с резерва, за да овладее цените на гориватаТова което държавата може да направи по отношение на високите цени на горивата е да заостря вниманието си към конкурентната среда и да сезира КЗК. Това каза пред БНТ бившият министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков, предаде КРОСС.

Освен това трябва да се предприемат стъпки за прилагане на реална конкуренция – разрешаване и данъчни складове в Румъния и Гърция аз продажба на горива в България, както и държавата да интервенира на пазара на горива, както се случва в САЩ, препоръча Трайков. Възможно е да се намалят акциза и ДДС. Възможно е да се направи и субсидия за купуване на нов автомобил. В момента акциза е най-ниския в Европа, но това не означава, че имаме по-ниска цена на горивата.

Той каза, че би гласувал на евентуален референдум за АЕЦ „Белене“, но подобна акция е вдигане на популярността на БСП, каза Трайков. Не мога да разбера пасивността на кабинета, недоумява бившият икономически министър.

По отношение на решението на комисията за установяване на конфликт на интереси Трайков каза, че не съжалява, че сам е сезирал държавния орган. Съжалявам за комисията, тъй като материалната ми облага би се изразявала в няколко лева. Трайчо Трайков призна, че има 278 акции в „Каолин“ на стойност от 600 лв, с годишен дивидент от 20 лв. Комисията се е опитала да докаже, че подобен дивидент може да ме мотивира да взема едно решение.

 Трайков: Държавата да се намеси с резерва, за да овладее цените на горивата

bookmark Трайков: Държавата да се намеси с резерва, за да овладее цените на гориватаsvejo Трайков: Държавата да се намеси с резерва, за да овладее цените на гориватаgoogle Трайков: Държавата да се намеси с резерва, за да овладее цените на гориватаdelicious Трайков: Държавата да се намеси с резерва, за да овладее цените на гориватаstumbleupon Трайков: Държавата да се намеси с резерва, за да овладее цените на гориватаfacebook Трайков: Държавата да се намеси с резерва, за да овладее цените на гориватаСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване