08/21/12 17:35
(http://www.klassa.bg/)

БНР грабна приза на публиката на Музикалния филмов фест във Велинград

Българското национално радио получи наградата на публиката на Международния фестивал на музикалния филм „Николай Гяуров“, който се проведе от 16 до 19 август във Велинград за втора поредна година. Организатори на събитието са Международната фондация за българско наследство “Професор Петър Детев”, Община Велинград и Историческият музей в града.
Анимацията „Продавач на надежда“ - по стиховете на Джани Родари , в превод на Валери Петров и музиката на Петър Ступел, спечели единодушно симпатиите и овациите на публиката. Рисуваната лента грабна приза в категория „Клипове“, след оспорвана надпревара между повече от 50 участници, включително и от САЩ.
В рамките на международния музикален фестивал, БНР зарадва децата с прожекции и на други свои анимирани филмчета към популярни детски песни, показани на специално организираното събитие „Детското утро“. Малчуганите пяха и танцуваха с „Хитрото мишле“, Кенгуру“, „Кошута“, „Теменужка“, „Цвете мило“. Лъчезарни искрени усмивки, неподправеното веселие и много добро настроение изпъстриха празника.
„ Щастливи сме, че усилията на екипа на „Рекламно – издателската къща“ на БНР получават признание и продукцията ни се посреща с огромен интерес, както от малки, така и от големи. До този момент, сме издали 18 от най-известните детски български песни в анимиран и караоке варианти“, посочи Радомира Михова, директор на РИК. Уникалното на този проект е, че продукцията, която се визуализира е в изпълнение на талантливите певци от детската вокална група „Радиодеца“ на БНР. Възпитаниците на Илина Тодорова бяха аплодирани в Латвия и насърчени от композитора Раймонд Паулс, по време на турнето им в столицата Рига“, уточни Радиомира Михова.
По думите и, до средата на месец септември, Рекламно – издателската къща на БНР ще пусне в продажба и най-новата си продукция - петорен диск от рубриката „Златен български хит“, който се издава по повод 5-тата годишнина на Радио София, която ще бъде чествана на 17 септември.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване