08/21/12 13:25
(http://www.klassa.bg/)

Спецсъдът пусна от ареста Дойчин Дойчев и Руслан Колев

Специализираният наказателен съд пусна от ареста без мярка за неотклонение Дойчин Дойчев и Руслан Колев, които са обвинени за организиране на престъпна група за трафик на наркотици. Дойчин Дойчев е сочен от прокуратурата за участник в нея, а Руслан Колев е обвинен като организатор и ръководител. Съдът разпореди двамата да бъдат незабавно освободени от ареста. Решението на съда все още не е окончателно и може да бъде обжалвано пред апелативен спецсъд. Прокурорът Андрей Андреев вече обяви, че ще го направи. Заседанието в апелативния специализиран съд ще бъде на 24 август.
Според съдиите не може да се направи обосновано предположение, че двамата са извършили престъпленията, в които ги обвиняват. Няма доказателства, че те се познават помежду си, както и че помежду тях е осъществена каквато и да е било комуникация. Съдът изтъкна единствено показанията на тайния свидетел, които разказват за групата. Стана ясно, че дейността на групата му е известна по оперативен път.
Съдът прецени, че твърденията на този таен свидетел не са подкрепени от нито едно доказателство. Магистратите посочиха още, че показанията му не са предоставени по законно установения ред на обвиняемите и тяхната защита.
Освен това Дойчев не е имал каквато и да е власт и върху екипажа и върху товарите. Магистратите не разбраха и по какъв начин прокуратурата е достигнала до извода, че именно Дойчин Дойчев е участвал в организираната престъпна група.
Близо 3 тона кокаин, транспортирани от търговския кораб "Св. Николай" към автономната област Галисия в Северозападна Испания бяха задържани от испанските власти преди десетина дни.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване