08/22/12 16:13
(http://www.klassa.bg/)

100% e заета легловата база в Слънчев бряг

Легловата база в в курортен комплекс Слънчев бряг e  заета 100% до края на месец август, съобщи Елена Иванова, председател на Сдружение „Съюз на собствениците” в Слънчев бряг, цитирана от сайта Новините.бг. Тя уточни, че от 21-во число на месеца хотелите влязоха в така наречения междинен летен туристически сезон и намалиха цените за българи и чужденци. Така цените намаляват спрямо тези от края на юли и началото на август, но не са и толкова ниски, колкото ще бъдат през септември. Намаленията на нощувките в междинния сезон спрямо тези в началото на август при четири и три звездни хотели са в различни нива – започват от 15 и стигат до 20 на сто.Влияние при определянето на цената оказва и разположението на хотела, каза още Елена Иванова.
Така почивка в 4-звезден хотел на първа линия с пакет „ол инклузив" струва между 80 и 60 лева на човек, а в 3-звезден хотел цените са около 50 лева на човек, има и случаи под тази цена. За децата има допълнителни отстъпки.
Междинният сезон ще продължи около три седмици, подчерта председателят на Съюза на собствениците. Планиралите да прекарат отпуската си на море през септември, могат да се възползват от още по-изгодни оферти. Ново намаление се очаква след 10-то число.
Тогава например четиризвезден хотел, който веднъж е свалил нощувката с 15 %, готви още едно намаление с 10% на нощ за „ол инклузив”. При хотелите от тризвездна категория пък септемврийското море ще е по-евтино с още 15%, отново с включено изхранване. В края на първия есенен месец на места цените се очаква да паднат още.
Очаква се заетостта през септември да е около 70 процента. Тогава предимно почиват немски, английски и рускоговорящи туристи на възраст 55+, младежите са по-малко, съобщи  Слави Панайотов, търговски директор на верига хотели в курорта.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване