08/22/12 14:34
(http://www.klassa.bg/)

Крайнодесен австрийски политик е разследван за антисемитизъм

Прокуратурата във Виена започна разследване срещу крайнодесния австрийски политик Ханц-Кристиан Щрахе по обвинение в антисемитизъм, предаде Асошиейтед прес.
Преди седмица на личната страница  на лидера на Партията на свободата във Фейсбук се появи карикатура, изобразяваща дебел банкер с крив нос и ръкавели със звездата на Давид. Срещу него на масата седи изпосталял човек и в чинията му има само една кост, докато набитият мъж лакомо поглъща обилна храна. Идеята е, че банковата система е докарала в кризата обикновените хора до дъното.
Самият Щрахе твърди, че карикатурата, която повече не може да бъде видяна в мрежата, не е  антисемитска, дори отрича на ръкавелите да има изображение, приличащо на звездата на Давид.
В следващите дни прокуратурата трябва да реши може ли да обвини човек в антисемитизъм на основата на публикувана карикатура в собствения му блог. Ако решението е утвърдително, към Щрахе ще бъде повдигнато наказателно обвинение.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване