08/22/12 15:44
(http://www.klassa.bg/)

Утвърдени са промени в план-сметката на Държавен фонд „Земеделие” за 2012 г.

Правителството утвърди промени в план-сметката на Държавен фонд „Земеделие” (ДФЗ) за 2012 г., съобщиха от правителствената пресслужба. Корекциите осигуряват допълнителни средства по бюджета на Министерството на земеделието и храните, необходими за обезпечаване на техническата подкрепа, която ведомството оказва при цялостното провеждане на кампания 2012 г. за подпомагане на земеделските стопани на единица площ и на глава животно (2 194 005 лв.), както и за нуждите на Изпълнителната агенция „Борба с градушките” (1,2 млн. лв.).
Средствата се осигуряват за сметка на капиталовите трансфери за нефинансови предприятия.
Същевременно от министерството за усвояване на средствата от ЕС са подготвили доклад, където се посочва какви средства от структурните и кохезионния фонд, могат да се използват за преодоляване на щетите от наводненията през февруари и от земетресенията в Пернишко. Необходимо е да се види от кои оперативни програми могат да се вземат пари за подпомагане на хората от пострадалите региони и да се възстанови инфраструктурата там.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване