08/22/12 09:42
(http://www.klassa.bg/)

Френското правителство се връща на работа с обсъждане на ромския проблем

Париж. Два дни след президента Франсоа Оланд, в сряда френското правителство се връща на работа с редица горещи теми са разискване – от вдигането на тавана на държавните спестовни влогове до отново актуалния въпрос за чуждестранните роми във Франция, коментира вестник „Поан”.
На дневен ред излизат още въпроси, като намаляването на заплатите на президента и премиера. Заседанието на правителството ще бъде последвано от дългоочаквана среща за ромите, която има за цел да балансира позицията на правителството по този деликатен въпрос след евакуирането на ромски лагери, предизвикало протест от страна на левицата.
Според френския министър Сесил Дюфло разговорите трябва да доведат до изготвяне на перспективна политика за ромите във Франция, която да бъде пример за цяла Европа.
Сред обсъжданите мерки ще бъдат премахването на трудовите ограничения пред ромите, идващи предимно от България и Румъния, преразглеждане на вече функциониращите инициативи, както и изготвяне на списък с терените и местата, на които могат да бъдат подслонени изселените роми.




http://www.focus-news.net/?id=n1688156


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване