08/23/12 17:44
(http://www.klassa.bg/)

Great Wall Motor с 67,9% ръст в продажбите за година

Китайската компания за автомобилостроене Great Wall Motor съобщи чрез българското си подразделение, че е постигнала 67,9% ръст в продажбите на годишна база. По последни данни на Асоциацията на автомобилните производители в Китай само за месец юли 2012 г. са били продадени 49 600 автомобила, което прави компанията първенец по продажби сред китайските частни автомобилни компании.
Основен фактор за високия ръст е моделната линия Hover, която държи първо място по продажби в Китай при SUV гамата. През юли 2012 са достигнати 25 500 продадени автомобила от тази линия, като моделът Hover Н6 продължава да бъде сред най-търсените на пазара. В сектора на леките автомобили Great Wall Motor също бележи рекорден ръст от 22,8% на фона на едва 7% годишно увеличение на продажбите в бранша.
Българският дружество на китайския автомобилен производител, позиционирано в Ловеч, планира да представи на пазара у нас моделите Voleex C20R и Voleex C30, както и SUV-ът ново поколение Hover H6.
Great Wall Motor (GWM) е най-големият частен производител на автомобили в Китай, който изнася продукцията си в над 120 страни по целия свят, включително и в страни от Европейския съюз. GWM са първата и все още единствената независима китайска автомобилна компания, която има типово одобрение на продуктите си за продажба в общия пазар.
От 24 август на тридневно посещение в България е китайска бизнес делегация от провинция Гуандун, съобщиха от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Делегацията е водена от Лиян Гуйсюан, съветник в Департамента за външна търговия и икономическо сътрудничество на провинция Гуандун. На посещение в страната са представители на фирми, специализирани в производството на батерии, мотоциклети, текстил, химически продукти, производство и продажба на метали, както и от областта на туризма. Зам.-министърът Иво Маринов  и ръководителът на китайската делегация Лиян Гуйсюан ще подпишат Меморандум за разбирателство за икономическо сътрудничество между Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и Департамента по външна търговия и икономическо сътрудничество на китайската провинция Гуандун. Делегацията ще присъства на среща с представители на Българската агенция за инвестиции, „Национална компания индустриални зони” ЕАД, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, и на браншови организации.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване