08/23/12 16:14
(http://radiomilena.com/)

Поморийска делегация посети Неа Анхиало

neaanhialo Поморийска делегация посети Неа Анхиало

Традиционните празниците на виното в Неа Анхиало, Гърция и тази година бяха уважени от официални гости от Поморие, съобщиха от пресцентъра на общината. Делегация, водена от заместник-кмета Янчо Илиев, включваща представители на Общинския съвет и на Българо-гръцко Дружество „Анхиало” – Поморие, беше посрещната от кметския наместник на Неа Анхиало г-н Пеликанос, от представител на Общинската администрация на Неа Анхиало г-н Станьос, както и от представители на местния бизнес. Домакините за пореден път засвидетелстваха своето гостоприемство, обич и уважение към роднините и приятелите от Поморие.

Силно впечатление на делегацията направи посещението на археологическите разкопки на древния град Тфиотидес и на Кооперация ”Деметра” за производство на вино и зехтин, създадена през първата паловина на миналия век. Незаличими спомени оставя сбирката в етнографския музей на г-н Георгиу Дионисиу, събирана с много любов, както от местни жители, така и от приятели от Поморие.

Празниците на виното, събирали хората заедно векове наред, показаха, че общите корени, поминък и природни дадености на двата града са поддържали и ще поддържат тесни техните приятелски отношения, независимо от икономическите и политическите обстоятелства.

 Поморийска делегация посети Неа Анхиало

bookmark Поморийска делегация посети Неа Анхиалоsvejo Поморийска делегация посети Неа Анхиалоgoogle Поморийска делегация посети Неа Анхиалоdelicious Поморийска делегация посети Неа Анхиалоstumbleupon Поморийска делегация посети Неа Анхиалоfacebook Поморийска делегация посети Неа АнхиалоСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване