08/24/12 18:01
(http://www.klassa.bg/)

Близо 70 на сто от софиянци не одобряват новите правила за паркиране

69 процента от софиянци не одобряват предвидените нови цени за паркиране в синя и зелена зона. Това сочат резултатите от анкетно проучване, проведено в периода 14-21 август сред 1303-ма пълнолетни жители на столицата. Изследването е по поръчка на Гражданско движение "Днес", които организират и подписка срещу новите правила, която до момента е събрала около 30 000 подписа. След състоялата се на 20 август среща между организаторите на протестите пред паметника на Патриарх Евтимий в столицата и представители на Столичната община, беше взето решение влизането в сила на новите правила да бъде отложено до 1 октомври.
Най-критични столичаните са по отношение на новоизградените обществени паркинги. Близо 86 на сто от анкетираните твърдят, че паркингите са малко, 85 на сто са на мнение, че паркоместата са недостатъчни, а близо 77 на сто не одобряват местоположението им.
Управителят на социологическа агенция "Естат" Иво Желев казва: "Около 94 процента от анкетираните твърдят, че са напълно или отчасти запознати с промените, свързани с наредбата. На практика е налице консенсус, едно квалифицирано мнозинство от столични, които са срещу промените във всички техни аспекти".
Резултатите от проучването показват, че над 50 на сто от софиянци не одобряват и въвеждането на максимално време за престой в синя и зелена зона. Жителите на София сочат за неприемливи и цените за час престой, допълни още Желев
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване