08/24/12 14:57
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Борисов към министрите: След 10 години ще ви помнят повече от всички

Вярвайте ми, че за това, което правим сега, въпреки огромния политически натиск, който имаме като правителство, след десет години хората ще ви помнят повече, отколкото помнят всички останали.

Това е заявил премиерът Бойко Борисов по време на заседанието на Министерски съвет в сряда, сочи публикуваната от срещата стенограма.

По време на дискусията по преместването на Софийския районен съд в сградата на военното НДК, премиерът обяснява на правосъдния министър Диана Ковачева как делото ѝ ще бъда съизмеримо и оценено от хората, както се случва с това на министъра на културата Вежди Рашидов.

„Както и ти, Ковачева – ще минат години и ще кажат: дойде една министърка, 20 години се бутахме по шкафовете, по мазетата ни течеше и ни капеше по главата вода, гледай какво ни направи. Ще станеш като Вежди Рашидов, ще си показваш „Света София” и другите обекти.“

От стенограмата се изясняват и някои подробности около преместването на съда.

Борисов обявява, че общата сума, която е предвидена за това, е 9 624 882 лева.

„На практика с тези средства ще можем да преустроим сградата, така че там да бъдат направени тези 35 съдебни зали, в които ще бъдат гледани наказателни дела“, казва премиерът.

Заседанието продължава с предложение на министъра на образованието Сергей Игнатов за финансирането на десет общински училища в девет общини на стойност до 10 милиона лева.

След приемането му Борисов шефски заповядва да следи отблизо и в детайли ремонтните дейности на учебните заведение с думите: „Искам да знаеш бай Киро с теслата днес какво работи.“

Към края на срещата премиерът продължава с монолозите си:

„Ето го, нищо по-хубаво за българина няма от това око да види и ръка да пипне, да го погледне. Ето го Сатиричният театър как изглежда и ето как е изглеждал при Стефан Данаилов. Дайте да видим. Ето ви спортната зала в София – как изглежда при нас, дайте да видим при вас. Дайте да видим бул. „Брюксел“ как е изглеждал при вас, как изглежда сега при нас. Дайте да видим Околовръстното как е при вас, дайте да видим сега как изглежда при нас и сравняваме, сравняваме, сравняваме и толкоз.“

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване