08/25/12 09:14
(http://radiomilena.com/)

Над 500 пожарникари, военнослужещи и горски служители се борят с огнения ад в Рила

pojar1 300x225 Над 500 пожарникари, военнослужещи и горски служители се борят с огнения ад в РилаНад 500 пожарникари, военнослужещи и горски служители се включват в гасенето на пожара, който обхавана 1 500 декара в местността „Белия бор“ в Националния парк Рила, предаде КРОСС. От дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ заявиха, че ще разчитат и на добре подготвени доброволци, които трябваше да се явят в сборния пункт на разклона за Илиина река под Рилския манастир рано тази сутрин. Главен комисар Никола Николов предупреди: „Ако има доброволци и желаещи да се включат в действията моля те да бъдат подходящо екипирани. Имам предвид дрехи от плътна материя, с дълги ръкави и крачоли, високи спортни обувки, раничка с храна и вода. Предупреждавам гражданите, че в района на пожара тяхното предвижване ще бъде затруднено поради нашите действия. Доброволци ще бъдат допускани само добре екипирани и преминали сутрешния инструктаж“.

От пожарната подчертават желаещите да помогнат да се явяват само ако имат добра подготовка за справяне в много тежки условия, съобщи БНР. Теренът е изключително опасен, тъй като за достигане до пожара се върви около 5 часа по наклон от около 45 градуса. Места за почивка почти няма, а през деня температурите са много високи. Има опасност и от периодично свличащите се камъни, които пропадат върху опожарените горски площи. Aпелира се да не идват хора без планински опит, тъй като ще поставят в риск както живота си, така и работата по гасенето
Комисар Николов изрази надежда, че днес ще е „решителният ден“, в който ще се изясни за колко време пожарът ще бъде овладян и окончателно угасен.

 Над 500 пожарникари, военнослужещи и горски служители се борят с огнения ад в Рила

bookmark Над 500 пожарникари, военнослужещи и горски служители се борят с огнения ад в Рилаsvejo Над 500 пожарникари, военнослужещи и горски служители се борят с огнения ад в Рилаgoogle Над 500 пожарникари, военнослужещи и горски служители се борят с огнения ад в Рилаdelicious Над 500 пожарникари, военнослужещи и горски служители се борят с огнения ад в Рилаstumbleupon Над 500 пожарникари, военнослужещи и горски служители се борят с огнения ад в Рилаfacebook Над 500 пожарникари, военнослужещи и горски служители се борят с огнения ад в РилаСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване