08/26/12 13:41
(http://www.klassa.bg/)

Министърът на културата Вежди Рашидов заминава на работно посещение в Република Турция

Министърът на културата Вежди Рашидов заминава на 27 август 2012 г. на работно посещение в Република Турция, съобщиха от министерството. Във водената от министър Рашидов делегация са включени известни български кинорежисьори и продуценти.
На 28 август министър Вежди Рашидов ще има в Истанбул работна среща с турския си колега Ертугрул Гюнай, министър на културата и туризма на Турция. Двамата министри ще обсъдят развитието на културното сътрудничество между двете страни.
На специална церемония на 28 август Вежди Рашидов и Ертугрул Гюнай ще подпишат два важни документа: Споразумение между правителството на Република България и правителството на Република Турция за кинематографична копродукция и Споразумение между правителството на Република България и правителството на Република Турция за предотвратяване на незаконния внос, износ и прехвърляне на правото на собственост на културни ценности.
България и Турция за първи път подписват такива споразумения.
Българските кинорежисьори и продуценти, които са в състава на водената от министър Рашидов делегация, ще имат на 28 август срещи и разговори със свои турски колеги. След това българските и турските представители на филмовата индустрия ще присъстват на церемонията по подписването на двете споразумения.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване