08/27/12 15:21
(http://www.klassa.bg/)

И Фандъкова поиска облекчена процедура за живеещите в синя зона

Йорданка Фандъкова настоява да се облекчи процедурата за живеещите в „синята зона“ при издаване на стикери - не само на собственици, а и за наематели, и за хората, които имат роднинска връзка със собствениците. Това стана ясно в понеделник, след като столичният кмет инспектира ремонта на входа на Южния парк откъм ул. "Козяк".
Според Фандъкова процедурата вече е облекчена до голяма степен, но е възможно още и Столичният общински съвет може "де юре" да направи това.
Очаквам от общинските съветници днес да дискутират и приемат това, както и да обсъдят всички предложения на живеещите в „синята зона“, каза още Фандъкова.
Според нея ще има и такива предложения, за които ще е необходимо повече диалог. „Хората би следвало да знаят, че ако се стесни пешеходната зона на тротоарите, която е отвоювана от автомобили, няма как да преминават майки с колички или хора с увреждания“, допълни кметът.
Тя заяви, че е съгласна с гратисния период от един месец, който беше договорен на среща с председателя на СОС Елен Герджиков и представители на протестиращите, живеещи в „синята зона“.
„Вече се правят и служебни справки за някои от документите, така че хората да подават своите заявления и да предоставят за справка само лична карта, талона на автомобила и документа за собственост или за наемане на апартамента“, заяви Фандъкова. 
По думите й това е напълно достатъчно, а за всички останали документи могат да се правят справки по служебен път, без да се налага хората да ходят до Центъра за градска мобилност и оттам - до друга институция.
Отмяната на наредбата за паркирането не стои на дневен ред. Това каза председателят на транспортна комисия в Столичния общински съвет  Радослав Тошев на извънредното заседание на комисията, което се проведе в понеделник. Тошев обясни, че отмяната на наредбата ще върне хаоса с паркирането в центъра на града.
„Не се работи така. Има много неща в наредбата, които две години са обсъждани. Може да има неща, които са революционни, но те се прилагат отдавна в Европа и по света. Затрудняване на ползване на частни автомобили за сметка на пешеходците. Да бъде скъпо и неудобно за тези, които ползват автомобили, за сметка на пешеходци и велосипедисти”, каза Тошев в отговор на предложението на общински съветници от БСП наредбата да бъде отменена.
На извънредното заседание днес няма да се гласува нито едно решение, защото предложенията трябва да стоят поне две седмици на сайта на СОС, обясни Тошев.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване