08/27/12 14:20
(http://radiomilena.com/)

Предлагат спасители да охраняват „неохраняемите плажове”

plaj Предлагат спасители да охраняват „неохраняемите плажове”През последните години се наблюдава  все по- масов интерес към плажове, които не са предоставени на концесия или под наем. Обикновено това са ивици, които не представляват интерес от търговска гледна точка, но са атрактивни за българските граждани и чуждестранните туристи. Това е повод да бъдат предприети мерки изразяващи се в законодателни промени, чрез които на тези плажове да бъдат осигурени  поне неотложните водно спасяване и медицинско обслужване.

Инициативата за осигуряване безопасността на плажуващите и по неотдадените плажове  е на Димитър Атанасов- народен представител от парламентарната група на ПП ГЕРБ.

По негова покана днес Областните управители на Бургас, Варна и Добрич- Константин Гребенаров, Данчо Симеонов и Желязко Желязков, проведоха среща по време на която представиха своите становища относно финансовото обезпечаване на направените предложения. Средства за водно спасяване и медицинско осигуряване на ненаетите плажове могат да бъдат получени, ако процент от концесионните такси бъде отделен за тази цел. Около тази идея се обединиха присъстващите.

Обсъдената днес тема срещна подкрепата и на тримата губернатори и ще бъде внесена като писмено предложение  за изменение и допълнение на приетия на  първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за черноморското крайбрежие /ЗУЧК/ .

„Надявам се законодателната инициатива да срещне одобрение и проблемът касаещ сигурността на посещаващите българските плажове да бъде решен, защото за нас най-важен е човешкия живот.”- каза Гребенаров.

 

 Предлагат спасители да охраняват „неохраняемите плажове”

bookmark Предлагат спасители да охраняват „неохраняемите плажове”svejo Предлагат спасители да охраняват „неохраняемите плажове”google Предлагат спасители да охраняват „неохраняемите плажове”delicious Предлагат спасители да охраняват „неохраняемите плажове”stumbleupon Предлагат спасители да охраняват „неохраняемите плажове”facebook Предлагат спасители да охраняват „неохраняемите плажове”Сподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване