08/28/12 13:58
(http://www.klassa.bg/)

Фандъкова: Платеното паркиране няма алтернатива

Платеното паркиране е европейска практика и няма алтернатива. Това каза пред БНТ във вторник кметът на София Йорданка Фандъкова.
Фандъкова припомни, че Синя зона има и в момента и допълни, че повечето хора, живеещи в центъра, осъзнават ползата от платеното паркиране, защото така се създава възможност да се освободят тротоарите от паркирани коли и се осигурява достъп на живеещите в центъра до собствените им гаражи. Опростена е процедурата по издаване на стикер и необходимите документи са сведени до лична карта, талон на автомобила и документ за собственост на жилището или документ, че гражданинът е наемател.
„Изчакахме момента, в който създадохме няколко алтернативи за хората. Неслучайно миналата година не се съгласих наредбата да влезе в сила. На 31 август откриваме втория лъч на метрото. Три буферни подземни паркинги отварят врати до края на септември. Това също е алтернатива“, каза още Фандъкова.
Цената на билета за градския транспорт в София няма да се увеличава, въпреки покачването на цените на горивата, заяви столичният кмет. В ход е проект за отпускане на европейска субсидия за закупуване на над 100 съчленени автобуса. Проектът ще се реализира догодина. Предвижда се и доставка на нови тролеи.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване