08/29/12 14:38
(http://www.klassa.bg/)

Фондът за лечение на деца е отпуснал средства на 411 непълнолетни

От началото на годината Фондът за лечение на деца е одобрил средства за подпомагане на 411 непълнолетни, съобщи директорът му Павел Александров, цитиран от Дарик. 76 от децата се лекуват в чужбина, а 194 - в България. 101 са одобрените малчугани, които са продължили лечението си от минали години, а 40 са били частично подпомогнати.
Александров допълни, че утвърдените средства за всички тези деца са около 7 милиона лева, до момента обаче от тях са изразходвани 5,5 милиона лева.
Павел Александров опроверга слуховете, че фондът, който той представлява, е отказвал лечението на деца.
„Ние не отказваме лечение на деца, просто фондът не е одобрил лечението в чужбина. След като ние не одобряваме лечението в чужбина, ние посочваме алтернативите, които са в България. Казваме на родителите къде може да се лекува детето в България, осъществяваме връзки с нашите специалисти и детето се лекува тук", каза той.
На последното заседание на обществения си съвет фондът е одобрил 29 заявления, като едно от децата вече се лекува в Хановер. По думите на Александров интересът към фонда непрекъснато се увеличава, с което нараства и броят на подпомогнатите деца: „През 2007 година фондът е подпомогнал 52 деца. През 2009 година е подпомогнал 105, 2010 - 276 деца, 2011-а - 387 малчугани, а през тази година, до края на август, фондът е подпомогнал 411 деца".
За финансиране от фонда може да кандидатства всяко дете, след като родителите му подадат заявление, в което упоменат конкретните нужди от лечение. Необходимо е да бъдат представени и всички медицински документи на детето от последните шест месеца, допълни още Александров.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване