08/30/12 14:46
(http://www.klassa.bg/)

Toyota Auris: Втората генерация е пред вас

Дизайнът на новия Auris прави впечатление с трапецовидната долна решетка и горната, която формира заедно с челните светлини един цялостен компонент. В задната част се отркояват дерокативният дифузор, както и големият отвор под емблемата, който служи за отварянето на багажника.

Широчината на Auris няма да бъде променяна, но за сметка на това втората генерация ще бъде с 30 мм по-дълга от първата и с 55 мм по-ниска. Същевременно теглото й трябва да намалее с до 40 кг в зависимост от оборудването. Обемът на багажното отделение достига 360 литра в стандартната версия, при хибридната обаче е само 127 (все пак с 6 литра повече от настоящия модел).

За съжаление хибридът отново ще използва никел-металхидридни батерии, а не литиево-йонни като при Prius. 1,8-литровият двигател с вътрешно горене също не е изненада с оглед дебютиралия през 2010 г. Auris HSD. Класическите спецификации ще могат да се поръчат с 1,3-литров или 1,6-литров бензинов мотор, както и с 1,4-литров дизел.

Повече детайли за новия модел ще има преди официалната му премиера в Париж.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване