08/30/12 05:54
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

„Аполония“ 2012 започва днес

В Созопол от днес започват празниците на изкуствата „Аполония“, които ще продължат до 8 септември.

Официалното откриване ще е в петък – 31 август, с концерт, в който ще участват оперната прима Александрина Пендачанска и пианиста Людмил Ангелов. 

Програмата предвижда концерти на Ангел Заберски, Васил Петров, „Акага“ с Любо Киров, Мариана Попова и Дани Милев. Хилда Казасян заедно с Живко Петров, Михаил Йосифов, Милен Кукошаров и Христо Йоцов, Милица Гладнишка, Квартет „Ева“, TRI O FIVE и Камелия Воче.

Специален гост на празниците е и ирландският хор Dublin Gospel. Гостуват още Джаз триото Педро Негреску (Румъния), Стийв Хамилтън (Великобритания), 

Театралните постановки в програмата са „Куклен дом“ на пловдивския Драматичен театър, „Тирамису“ на театър „София“, две представления на Младежки театър „Николай Бинев“ – „Любовна песен“ и „Любов и пари“.

Столичният театър зад „Зад канала“ ще представи „Златни мостове и секвоя“ с режисьор Бина Харалампиева и „Недоразбраната цивилизация“ на Теди Москов.

В Художествената галерия в Стария град ще има 3 изложби и ще бъдат представени 17 книги и литературни четения. Части от свои произведения ще представят Алек Попов, Милен Русков и Мирела Иванова.

Гостува и известният в цяла Европа македонски поет Никола Маджиров, който ще представи своите стихове от „Преместен камък“.

Цялата програма и информация за билетите има на сайта на „Аполония“.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване