08/30/12 08:53
(http://radiomilena.com/)

Гроздоберът започна, кражбите също!

 Гроздоберът започна, кражбите също!Кметът на община Поморие Иван Алексиев  със своя заповед от 27.08.2012г. даде началото на кампанията по гроздобера. За да бъдат предотвратени злоупотреби се забранява влизането в лозовите масиви преди 06.00 часа и след 19.00 часа, преминаването на граждани през чужди лозови масиви, освен при установено право на преминаване, предоставяне или вземане на гроздова продукция, без издаден придружителен или отчетен документ.

Със старта на гроздобера започнаха и кражбите, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР Бургас.

В резултат на полицейските действия, предприети от служители на Районно управление «Полиция» – Поморие по отношение кражбата на грозде, осъществена на 29.08.т.г. около 11.45 ч. от частен имот, разположен на ул. «Опълченска» № 5 в Поморие, собственост на 81 годишен помориец, са установени извършителите на деянието – това са : 62 годишния Ю.Ю., 35 год. М.А. и 48 годишната С.К., и тримата от Поморие. Констатирано е, че количеството набрано грозде е в размер на 300 кг. По случая е образувано досъдебно производство.

На 29.08.т.г. около 23.00 ч. в Районно управление «Полиция» – Поморие е получено съобщение от полицейски автопатрул, за това че при проверка на лек автомобил «Фолксваген Пасат», с бургаска регистрация, осъществена на изхода на с. Бата, общ. Поморие, установили значително количество грозде, за чийто произход пътуващи в колата лица него не могат да дадат адекватно обяснение. При разговора с : 48 годишния Р.А., синовете му – Ю.А., 22 годишен и М.А., 30 годишен и 21 годишния А.Д., всички от с. Бата, е установено че шестте чували, пълни с грозде, са набрани преди около един час по – рано от лозов масив в землището на с. Бата, стопанисван от кооперацията на населеното място. Точното количество на откраднато грозде е в процес на изясняване. Мъжете са задържани за срок от 24 часа в Районно управление «Полиция» – Поморие. По случая е образувано досъдебно производство.

 Гроздоберът започна, кражбите също!

bookmark Гроздоберът започна, кражбите също!svejo Гроздоберът започна, кражбите също!google Гроздоберът започна, кражбите също!delicious Гроздоберът започна, кражбите също!stumbleupon Гроздоберът започна, кражбите също!facebook Гроздоберът започна, кражбите също!Сподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване