08/30/12 12:56
(http://www.klassa.bg/)

Удължават срока за концесиониране на летището в Горна Оряховица

Удължиха срока за получаване на оферти по процедурата за предоставяне на концесия на Летище Горна Оряховица до 17.00 часа на 3 декември, съобщиха от транспортното министерство. Документацията за участие в откритата процедура може да бъде закупена  до краяна деня на 30 ноември 2012 г.  срещу  5200 лева.
Обектът на концесията представлява гражданско летище за обществено ползване Горна Оряховица с обща площ 2 115 405 кв.м, намиращи се в местността Ашова, построените върху поземлените имоти сгради, както и сградите, съоръженията и оборудването, които ще бъдат изградени и/или монтирани от концесионера.
С обекта на концесията могат да се извършват дейностите на летищен оператор, дейностите на оператор по наземно обслужване и други търговски дейности, които са съвместими с предназначението на обекта.
Концесията се предоставя за срок от 35 години. Срещу предоставеното право да ползва летището, концесионерът ще бъде длъжен да заплаща годишни концесионни плащания след изтичане на първоначалния гратисен период, определен с офертата на участника, но не по-дълъг от 4 години от влизане в сила на концесионния договор.
Концесионерът ще е длъжен да поддържа в наличност обекта на концесията на негов риск за целия срок на концесията при следните категории на летището: категория на летището – 4D; достигане на категория на аварийно-спасителното и противопожарното осигуряване – 7; категория на обслужване на пътниците – С.
Правителството откри процедура за концесиониране на летище Горна Оряховица  в края на март.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване