08/31/12 15:00
(http://www.klassa.bg/)

Барозу: Оправете си съдебната система и ще дойдат инвеститорите

Реформите трябва да продължават и това е в интерес на България, естествено и на ЕС. Това каза председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу на съвместна пресконференция с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет. Гостът уточни, че ЕК следи внимателно процесите в България всяка година и да преценява напредъка на нашата страна и на Румъния.
Председателят на Еврокомисията подчерта: "Видяхте нашия доклад от юни. В него напълно прозрачно е казана нашата позиция по отношението на правосъдието и върховенството на закона. Не искам да редя по важност държавите в ЕС, това не е добър начин да се работи."
"Справедливо е да се отчете по отношение на България какъв напредък е извървян. Имаме общи ценности за върховенство на закона, за справедливост и съдебна система. Инвеститорите днес гледат отделните държави - колкото повече смятат, че в една държава съдът е надеждна институция, има върховенство на закона, те са привлечени от тези държави и това не е само проблем на Румъния и на България, заяви Барозу.
Според председателя на ЕК, съдебната система трябва да стане по-ефикасна, за да имат доверие в нея инвеститорите. „Моето послание към министър-председателя днес е да продължи усилията, които България предприема, да продължи напред във важните сектори“, каза в заключение Жозе Мануел Барозу
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване