08/31/12 16:32
(http://www.klassa.bg/)

Испания създава "лоша банка" за необслужваните кредити

Испанското правителство е одобрило мерки за ускоряване на реформата в банковия сектор, който беше тежко засегнат от задълбочаването на кризата и от имотния балон в страната. Основната мярка е свързана със създаването на „лоша банка”, в която да се отделят необслужваните кредити, пише MarketWatch, цитиран от „Дарик“.
По време на пресконференция испанският вицепремиер Сорая де Сантамария обясни, че одобрените мерки „ще укрепят банките в страната веднъж завинаги”. Тя припомни, че действията за стабилизиране на банковия сектор през последните три години не са довели до конкретни резултати и в крайна сметка се е стигнало до намесата на правителството за спасяване на няколко банки, включително Bankia.
„Трябва да оздравим финансовия сектор, за да могат банките да кредитират отново“, допълни де Сантамария. По думите й основната цел на сегашната реформа е отново да се даде тласък на икономиката.
Набелязаните мерки от испанското правителство са и част от поетите ангажименти в замяна на финансиране в размер на 100 млрд. евро от европейските партньори за банките в страната.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване