08/31/12 17:54
(http://radiomilena.com/)

Правителството пуска на концесия пристанищe Несебър

Nesebar 11 300x121 Правителството пуска на концесия пристанищe НесебърПравителството пуска на концесия пристанищe Несебър за срок от 35 години. Несебърското пристанище е най-голямото по Южното Черноморие за пасажерски кораби, като кандидатите за концесионирането му ще бъдат определени в открита процедура.
Бъдещият концесионер на порта в Несебър трябва да инвестира не по-малко от 680 000 лв. без ДДС през първите 10 години и още 2 180 000 лв. за целия срок на концесията.
Наемателят на порта ще бъде определен с комплексна оценка. Инвестиционно предложение ще носи 30% тежест. Толкова се дават и на предложението за фиксирана част на годишното концесионно плащане. С 25% тежест е променливата част на годишното концесионно плащане. Останалите 15% се дават на бизнес предложението.
Пристанището в Несебър е атрактивно за акостиране на яхти и туристически кораби.То е и единственото по Южното Черноморие, в което могат да влизат големи пасажерски кораби.
През 2011 г. държавата инвестира 2 000 000 лв., с които бяха ремонтирани вълноломът и кейовата стена. Бяха подменени и настилките, постави се и нова ограда.

                               Максим МОМЧИЛОВ

 Правителството пуска на концесия пристанищe Несебър

bookmark Правителството пуска на концесия пристанищe Несебърsvejo Правителството пуска на концесия пристанищe Несебърgoogle Правителството пуска на концесия пристанищe Несебърdelicious Правителството пуска на концесия пристанищe Несебърstumbleupon Правителството пуска на концесия пристанищe Несебърfacebook Правителството пуска на концесия пристанищe НесебърСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване