08/31/12 14:15
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Разкритията в предаването „Разследване на седмицата“

Комуникацията с Кристина Спасова беше много интересна – първоначално тя казваше, че ще ни отговори писмено. Но тя не ни отговори писмено как точно е разбрала за обществената поръчка за изработка на профили на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) в иначе безплатните Фейсбук и Туитър. Ние бяхме задали такъв въпрос към нея.

Това съобщи Марияна Конова от агенция БГНЕС в предаването „Разследване на седмицата“, което се излъчва на живо едновременно на сайтовете наOFFNews.bgОтворен парламент,Pressclub.bgГневни млади хора,„Сега“ и БГНЕС, както и по OFFRoad Radio.

Темата на първото предаване е „Големите проблеми с малките поръчки в министерството на земеделието“.

По време на предаването стана ясно, че министър Мирослав Найденов е провел телефонен разговор с журналистката и се е опитвал да замаже случая с репликата „От един град сме“ (Враца).

В момента, който ние потърсихме Кристина Спасова за коментар, в Министерство на земеделието бяха разбрали за нашите въпроси. От МЗХ започнаха да ни търсят и да се оправдават, че трябва да се даде шанс на младите хора, обясни Конова.

86 610 лева за софтуер за моментни съобщения

Главният редактор на OFFNews.bg Владимир Йончев обяви и новото разследване на екипа на медията: 86 610.20 лева са дадени за “Внедряване на софтуер за моментни съобщения, аудио и видео комуникация за всеки служител от отделите „ОППМРСР“ и „ДПМРСР“.

Префърцуненият термин „софтуер за моментни съобщения“ всъщност значи инсталиране на програма от типа на Skype, ICQ, MSN Messenger, Yahoo Messenger или който и да е от техните безплатни аналози, каза Йончев.

Усвояването на държавни пари минава през Държавен фонд „Земеделие“, който е възложител на поръчката. За нея са били предвидени 90 000 лева. Оферта подава само една фирма и печели с цена 86 610,20 лева.Спечелилата фирма е “АЙ БИ ЕС БЪЛГАРИЯ “ ЕООД. Управляващ фирмата е Горан Ангелов. Собственик е АЙ БИ ЕС ГРУП – БЪЛГАРИЯ, в която Ангелов има 94%, а съдружник му е Мартин Маждраков с 6%. За да не се разчуе тайната, ДФ „Земеделие“ е сключил с „Ай Би Ес“ споразумение за конфиденциалност, обясни Йончев.

В предаването се включи и Горан Ангелов, управляващ фирмата „АЙ БИ ЕС БЪЛГАРИЯ“. Той твърди, че внедреният софтуер е IBM Sametime – корпоративна платформа на IBM.

От съображения за сигурност в Държавен фонд „Земеделие“ не може да се използва Skype, твърди Ангелов.

Сигнал на зрител

В предаването зрителката Десислава Танчева подаде сигнал, че няколко десетки хиляди лева са налети в предаването Агро пари по Нова телевизия, а то, според нея, има изключително ниска гледаемост. Танчева обяви и имената на две PR агенции, ангажирани с неуспешния проект – „Витоша“ и „Соника“.

Първи участници в предаването „Разследване на седмицата“ са:

Антоанета Цонева от „Отворен парламент“ –  блогът, който пръв разкри, че Земеделското министерство е дало 94 000 лева за изработка на профили на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) в иначе безплатните Фейсбук и Туитър.

Марияна Конова от БГНЕС – информационната агенция, която разкри фирмата и хората, които са прибрали парите от странната поръчка.

Таня Петрова от „Сега“ – вестникът, който разкри, че спечелилата поръчката за Фейсбука фирма „Кей Ем Ком“ и 25-годишната й шефка Кристина Спасова, са се е сдобили с 2 апартамента и 166 ниви.

Владимир Йончев от OFFNews.bg – новинарският сайт, който разкри, че младата пиарка вече е собственик на завод в Берковица. Както и че Кристина Спасова е получила 35 000 лв., за да рекламира динозаври в с. Дорково. Парите са от ОП „Регионално развитие“, където Спасова е работила преди време.

Очаквайте подробности!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване