08/31/12 14:21
(http://www.klassa.bg/)

Тотю Младенов: Вдигаме всички пенсии с минимум 7.6% от догодина

Направените реформи в пенсионната система до момента са в правилната посока. Непрекъснато нараства броят на хората над 60 години, населението застарява. След промените имаме повече приходи и можем да увеличим пенсиите догодина. Няма да е по-малко от 7.6% и ще е за всички с този процент, включително и най-високите, дори и тези от 700 лева. Това заяви министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов по Нова телевизия.
„Четвърта година работим в условията на тежка икономическа криза. Правим всичко възможно още от 2013 г. да има покачване на доходите въпреки кризата. Парите ще дойдат в по-голямата си част от европейските програми. Но до края на годината няма да има сътресения на пазара на труда, въпреки че ситуацията е тежка“, допълни Младенов.
Социалният министър Тотю е оптимист за връщането на младите хора, които учат или работят в чужбина. “Водим големи компании в чужбина, за да агитират български студенти за да се върнат в България. Предлагат им заплати от 3000 лв. и мисля че това е добро заплащане”, допълни той. Младенов е категоричен, че правителствата трябва да направят държавата привлекателна за младите хора, за да остават тук. „Кабинетът прави, каквото може и вече поема доста разходи за започващите работа у нас – плащаме осигуровки транспорт. До края на годината 10 000 млади хора ще започнат работа у нас по различни програми, финансирани от Европейския съюз“, обеща министърът.
По думите му намаляват случаите на хора, работещи без трудов договор, както и тези, работещи на 4 часов работен ден, за да се избегне плащането на осигуровки. Това са показали проверките по морето в последните месеци, констатира министърът.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване