09/03/12 15:27
(http://www.klassa.bg/)

Разрешава се ловуването на 6-ти септември

Разрешава груповото и индивидуално ловуване на дребен дивеч в четвъртък, 6-ти септември - Ден на Съединението, обявен за официален празник, както и съответно в събота и неделя (8 и 9 септември 2012 г.), се казва в заповед на изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по горите (ИАГ). Заповедта се издава на основание Закона за лова и опазване на дивеча и Правилника за прилагане на същия Закон, според който се разрешава ловуването и в дните, обявени за официални празници.
По линия на организирания ловен туризъм и в дивечовъдните участъци, предоставени за стопанисване и ползване на юридически лица, ловуването трябва да се извършва в не повече от 3 от 7 последователни дни за един ловностопански район или по график, утвърден от държавното горско стопанство.
Контролът по изпълнение на заповедта ще се прилага от директорите на регионални дирекции по горите и председателите на Управителните съвети на ловно-рибарските сдружения, се казва още в прессъобщението на ИАГ.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване