09/03/12 15:26
(http://www.klassa.bg/)

Търсят транспорт за 250 руски летовници

Още около 250 души, чийто отдих е организиран от преустановилия дейността си руски туроператор "Черри Тур" се намират в България и вече има информация, че някои от тях  имат неприятности с хотелите си.
Операторът, който приема туристите от българска страна предупреди руснаците за възможни пречки за напускане на страната, съобщи  в понеделник кореспондентът на "Интерфакс". Той се оказа в България като клиент на проблемния туроператор "Черри Тур". Групата руснаци трябва да излетят за Калининград във вторник, но представители на туроператора са ги предупредили, че могат да попаднат в "черен списък" и да не могат да напуснат страната, тъй като почивката им не е платена от  "Черри-тур". В момента туристите очакват информация дали е платен полетът им и трансферът и как ще се върнат вкъщи.
По думите на шефа на руските обединени  туроператори "Ростурпомощ" Эдуард Кузнецов предстои да се изясни въпроса с транспорта на клиентите на "Черри Тур" до дома.
В руския застраховател "Ингосстрахе" са готови да приемат заявленията за изплащане на обезщетения,  съобщил шефът на пресслужбата  Владимир Клейменов. Засега обаче няма запитвания от клиенти на "Черри Тур".
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване