09/04/12 16:06
(http://www.klassa.bg/)

Samsung ще трябва да сменя дизайна на телефоните си

След като щатски съд реши, че Samsung Electronics е нарушила патентите за мобилни телефони на Apple Inc., корейската компания се изправя пред натиск да се копира още един атрибут на „ябълките“ - техния фокус върху дизайна, коментира Bloomberg.
Калифорнийско съдебно жури определи Samsung като последовател, а не като „установяващ тенденциите“. Възможността за забрана на 8 модела в САЩ и заплахата за глоба от $3 милиарда натискат Samsung да преосмисли начина, по който произвежда телефоните си и да даде по-голяма свобода и ресурси на дизайнерите си.
„Те трябва да сменят техния модел за иновации“, коментира Сораб Восуги, основател на Ziba, дизайнерска фирма от Портланд, Орегон. „Смяната на културната нагласа ше бъде техния най-голям проблем“.
Първоначалната задача на Samsung ще бъде да направи новата си генерации от телефони максимално различни от тези на Apple. Бъдещите устройства вероятно ще имат нов стил, ще имат контролни бутони на различни места и ще бъдат различни по форма от стандартните заоблени правоъгълници, прогнозира Александър Полторак, изпълнителен директор на General patent Corp.
Samsung вече намекна за новите тенденции с модела си Galaxy S III, който е по-широк и по-тънък от iPhone на Apple. Това е и най-продавания продукт на компанията в момента. Въпреки, че устройството не е в предложения забранителен списък от 24 Август, през последната седмица то бе добавено от Apple към списък с продуктите, нарушаващи патентните права на компанията.
На изложението за потребителска електроника IFA в Берлин Samung активно рекламира новите си устройства, сред които последната версия на екипирания с писалка Galaxy Note смартфон, с 5,5 – инчов екран – доста по-голям от своя предшественик.
Междувременно един от партньорите на Samsung – корейската компания Suwon  ще ускори процеса за разработка на гъвкави екрани за мобилни телефони, съобщи Сео Вон Сьок, анализатор в  Korea Investment & Securities Co. Според него влагането на този тип екрани в новите корейски телефони ще помогнат на компанията да разреши спорните проблеми по дизайна.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване