09/04/12 16:09
(http://www.klassa.bg/)

България е 16-та в света по изчакване на опашки

България е на 16-то място в света по изчакване на опашки, информира Златозар Златев, управител на компанията Client X. През 2012 година се е провело 4-тото по рода си проучване на опашките от компании чрез тайни клиенти, организирани от MSPA Европа, съобщава News.bg.
Изследването обхваща 24 държави, като целта му е да се оцени времето, което отнема на клиентите да достигнат началото на опашката, както и отношението на служителите. Предадени са близо 3000 отчета, с което това проучване се оказва най-мащабното от всички досега.
Юлиана Горанова, главен изследовател на Client X, съобщи, че през 2012 са необходими средно 9 минути на клиент, за да достигне началото на опашката, като в България цифрата е 4,49 мин.
За България най-продължително се чака в пощенските клонове като средното необходимо време е 17 минути и 4 секунди. След него се нареждат билетните каси на ЖП гарите и банковите офиси с по 12 минути.
Проучването отчита, че най-дългите и продължителни опашки са в Русия, където и клиентите са най-недоволни. Процентът на добро обслужване за България е между 65 и 70%.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване