09/04/12 16:34
(http://www.klassa.bg/)

Всички 17 кандидати за ВСС от парламентарната квота бяха допуснати до изслушването

Всички 17 кандидати за членове на Висшия съдебен съвет (ВСС), които са от парламентарната квота, бяха допуснати до изслушването в Пленарна зала, което ще се проведе на 11 септември.
Ударно, само за 15 минути, членовете на Правната комисия одобриха единодушно представените от кандидатите документи. Председателят на комисията Искра Фидосова обясни, че всеки един от кандидатите отговаря на изискванията - представили са доклад за имотното си състояние и изискуемите по закона документи. Фидосова не скри удивлението си относно концепциите на кандидатите за дейността им като членове на ВСС: „Забелязва се едно сериозно отношение на кандидатите, като са постъпили доста сериозни, подробни и интересни концепции".
Най-важното за всеки един от номинираните е било дали има 15 години юридически стаж и дали отговаря на изискванията на Закона за съдебната власт. Интересното е, че не е постъпило нито едно негативно становище за който и да било от кандидатите.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване