09/04/12 12:38
(http://radiomilena.com/)

Димитров: ГЕРБ са глупаци и некомпетентни

martin dimitrov 300x182 Димитров: ГЕРБ са глупаци и некомпетентниКакво означава нарастването на безработицата и влошаването на икономическите показатели. Означава, че ГЕРБ се провалиха в управлението. Това каза от парламентарната трибуна съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров, цитиран от агенция КРОСС.

От синята коалиция виждаме, че кабинета поема нов популистки път на леви решения – вдига осигурителната тежест, замразява цените в магазините. С леви решения обаче не може да се излезе от кризата. Хората на изборите гласуваха за ГЕРБ, защото очакваха дясна политика. Доказателство обаче е покровителството на монополите каза Димитров и даде за пример цените на горивата. 16 държави от ЕС имат по-малка надбавка върху бензина, но тук няма конкуренция каза съпредседателят на сините.

Безработицата е проблем номер едно за България. За първи път от 1996 г. откакто управляваше Жан Виденов през лятото няма спад в безработицата. Това означава, че няма свободен ресурс и бизнеса издъхва. Искате ли да продължавате да управлявате, ако младите и образованите хора си тръгнат, попита риторично Димитров. Европейските фондове трябва да се насочат към сферите, които стимулират бизнеса. За да се задъхват предприятията от липса на средства означава да си едновременно глупав и некомпетентен, каза Димитров. Той призова през есента да се проведе референдума за АЕЦ „Белене“, а до октомври да се приемат промените в Изборния кодекс. По отношение на спортната политика бившият лидер на СДС каза, че не може да се управлява с олигарси. Ако ГЕРБ тръгне по левия уклон ще се увеличат проблемите и провалите, предупреди Димитров.

 Димитров: ГЕРБ са глупаци и некомпетентни

bookmark Димитров: ГЕРБ са глупаци и некомпетентниsvejo Димитров: ГЕРБ са глупаци и некомпетентниgoogle Димитров: ГЕРБ са глупаци и некомпетентниdelicious Димитров: ГЕРБ са глупаци и некомпетентниstumbleupon Димитров: ГЕРБ са глупаци и некомпетентниfacebook Димитров: ГЕРБ са глупаци и некомпетентниСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване