09/04/12 16:46
(http://www.klassa.bg/)

Зачестяват проблемите с чужди туроператори

Зачестяват проблемите с чужди туроператори, стана ясно по време на заключителната пресконференция за на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма „Комуникационна кампания за популяризиране на EDEN дестинациите от България“. Според  зам.министър Иво Маринов за пореден път има проблем с туроператор – руски. Той обясни, че е имало по-рано проблем и с полски туроператор, но никой не е разбра за него. Тогава имаше около 360 закъсали полски туристи на Черноморието, посочи зам.-министърът. В Русия законодателството е такова, че ако фалира руски туроператор, съответните руски граждани трябва да си заплатят разходите и след като се приберат да предявят искания за възвръщане на сумите. Руските туристи са се разплатили с туроператора, но той не се е разплатил с българските. Зам.-министър Иво Маринов съобщи, че след седмица, той и негови колеги ще отидат в Москва.
64 284 евро е стойността на проекта „Комуникационна кампания за популяризиране на EDEN (European Destinations of ExcelleNce) дестинациите от България” на МИЕТ, съобщи Иво Маринов. „Миналата година Европейската комисия разшири спектъра на инициативата EDEN и я раздели на две части – за държави, които не са участвали в подобни проекти и на такива, които предишни години са правили проекти. България се възползва от втората възможност - да направи един проект за популяризиране на туристическите дестинации”, обясни той.
Денислав Георгиев – маркетинг мениджър във фирмата B2B, която е разработила интернет страницата на проекта каза, че е изработена една информационно-комуникационната платформа. Основната идея на платформата е всички, ангажирани в проекта, да могат да я използват, както и да обменят опит. На сайта има и библиотека, която съдържа богата информация, свързана с проекта.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване