09/04/12 15:48
(http://www.klassa.bg/)

Константин Пенчев: И ангели да изберем във ВСС няма да решат проблемите

Дори да приемем, че този път ще изберем ангели във ВСС и ангел за главен прокурор, те няма да решат проблемите на съдебната система. Реформа в система, която е затлачена толкова много, не се прави нито от един главен прокурор, нито от 25 членове на ВСС. Това заяви във вторник пред БНТ националният омбудсман Константин Пенчев. 
„В обществото остана едно становище, че ВСС са нещо лошо, неговите членове са изначално някакви престъпници, които трябва да бъдат наказани след края на мандат, и не се изясни един много важен въпрос - какво се случва със статута на тези магистрати, които са членове на постоянно действащия ВСС - те ще бъдат ли атестирани на 5 години, или ще бъдат върнати. Това демотивира младите, тези, на които всички разчитахме”, каза още Пенчев.
Омбудсманът изказа мнение, че в страната не се спазват някои основни права на хората с увреждания, съгласно конвенция на ООН за човешките права. В България още не може да се говори за достъпна среда. Трудно е и на децата с увреждания в училищата. Много малко училищни сгради, дори новите, имат асансьори и придвижването на учениците с увреждания по кабинетите става трудно, обясни Константин Пенчев.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване