09/04/12 05:33
(http://radiomilena.com/)

„Уолстрийт джърнъл“: България отказва да се присъедини към еврозоната

България е решила да отложи влизането си в еврозоната, заради несигурността относно бъдещето на единната европейска валута. Това пише в последния си брой „Уорлстрийт джърнъл“, цитира КРОСС.

„В момента аз не виждам никакво предимство от влизането в еврозоната, освен едни нови разходи. Нашите граждани с право искат да знаят кого ще трябва да спасяваме от фалит, след като се обединим. Това е твърде рисковано за нас… „, заяви българския министър на финансите Симеон Дянков.

По-рано да отложат своето присъединяване към еврозоната обявиха и други страни. Така например министър-председателя на Литва Андриус ??Кубилиус каза миналата седмица, че страната му ще се присъедини към единната валута, само тогава, когато „Европа бъде готова“, от което става ясно, че предишния ентусиазъм на правителството му е охладнял.

Приблизително поради същите причини премиера на Латвия Валдис Домбровскис прведи време посочи, че правителството ще вземе решение за присъединяване към еврозоната през пролетта на 2013 г., което контрастира с заявеното по-рано обещание за обединение още през 2014 г., отбелязва изданието.

 Уолстрийт джърнъл: България отказва да се присъедини към еврозоната

bookmark Уолстрийт джърнъл: България отказва да се присъедини към еврозонатаsvejo Уолстрийт джърнъл: България отказва да се присъедини към еврозонатаgoogle Уолстрийт джърнъл: България отказва да се присъедини към еврозонатаdelicious Уолстрийт джърнъл: България отказва да се присъедини към еврозонатаstumbleupon Уолстрийт джърнъл: България отказва да се присъедини към еврозонатаfacebook Уолстрийт джърнъл: България отказва да се присъедини към еврозонатаСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване