09/06/12 14:06
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Два пожара пламнаха край Ястребово

Нов пожар избухна в село Ястребово от западната страна на международния път Русе-Свиленград. В рамките на час избухнаха два пожара в общината, съобщи bTV.

Първият е навлязъл в част от дворовете на къщите в покрайнините на Ястребово. На място е пристигнал противопожарен автомобил, както и десетки доброволци, които с кофи, бутилки с вода и маркучи са започнали опити да предпазят къщите си. Според огнеборците за постройките засега няма опасност.

Заради пожара токът в част от селото бе спрян. С аварията се захвана екип на електроразпределителното дружество.

Допълнително затруднение за гасенето на огъня създава и силният вятър. Подпалила се е и част от импровизираното сметище на селото, където има много найлонови торбички и пластмасови отпадъци. По тази причина в Ястребово има задушлив дим и хората не могат да помогнат на пожарникарите. Горят основно сухи треви и храсти, предадоха от пожарната.

Новото огнище избухна от западната страна на международния път Русе-Свиленград. Огънят е в непосредствена близост до селскостопански двор, където има разположени и фотоволтаични системи. Гасенето е изключително трудно, защото пожарникарите са принудени да работят на два фронта.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване