09/06/12 09:35
(http://radiomilena.com/)

Делян Добрев: В началото на ноември очакваме цените на горивата да паднат

„Признанието за страната ни от класацията на Световния икономически форум ще доведе повече външни инвеститори. България вече не е страна сравнявана с Румъния, а страна от Западна Европа“. Това заяви в интервю за предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, цитира агенция КРОСС.
„В началото на ноември очакваме цените на горивата да мръднат надолу. Ако горивата в ЕС са поскъпнали с 6%, то в страната ни са с 5,7%, разликата е много малка, движим се близо до цените в ЕС. Надявам се тенденцията за поевтиняване на петрола да продължи. Ако развием находища на газ в страната ни, не трябва да очакваме, че горивата ще поевтинеят страшно много“, каза още Добрев.
Според него в България е несправедливо да има същия акциз както в други страни от Европа, които имат по-високи доходи, ако го намалим – цените ще паднат с 30 стотинки.
„Няма да има нова газова криза в страната ни“, категоричен бе министърът на икономиката.

 Делян Добрев: В началото на ноември очакваме цените на горивата да паднат

bookmark Делян Добрев: В началото на ноември очакваме цените на горивата да паднатsvejo Делян Добрев: В началото на ноември очакваме цените на горивата да паднатgoogle Делян Добрев: В началото на ноември очакваме цените на горивата да паднатdelicious Делян Добрев: В началото на ноември очакваме цените на горивата да паднатstumbleupon Делян Добрев: В началото на ноември очакваме цените на горивата да паднатfacebook Делян Добрев: В началото на ноември очакваме цените на горивата да паднатСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване