09/09/12 13:38
(http://www.klassa.bg/)

Гневни пътници отвлякоха влак на БДЖ

Ядосани пътници са отвлекли бърз влак на БДЖ и са го принудили да изпълнява маршрута на повредената електричка, която ги е оставила на гара Илиянци, съобщиха железничари в специализирания форум bgrail.eu. Инцидентът е станал на 6 септември, но не е бил огласяван публично.
Пътниците от влак №20223 по линията София – Мездра са били принудени да слезнат на гара Илиянци, след като за пореден път старата електричка серия 33 се е повредила по време на движение. Ядосаната тълпа от влака блокирала линията и принудила бързия влак №2641 от София за Горна Оряховица да спре на гара Илиянци. След като пътниците се натоварили, влакът е продължил, като е спирал на всяка спирка до гара Мездра – крайната точка на маршрута на повредения пътнически влак. Видео от каубойското спиране на влака бе публикувано и във видеопортала youtube.
Старите електрически мотриси от серия 33 бяха спрени от движени през 2009 г. със заповед на тогавашния директор на ИА „Железопътна администрация“ Симеон Ананиев. Причината беше пожар, който едва не повтори трагедията от влака София – Кардам. Въпреки заповедта БДЖ продължава да използва старите мотриси, които застрашават живота на пътниците. Последния сериозен инцидент бе на 30 януари, когато спирачките на електричката от Бойчиновци за Мездра отказаха и 18 души летяха като във филм на ужасите повече от 50 километра.

(линк към видеото - http://vbox7.com/play:e615e02ce1 )
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване