09/11/12 13:15
(http://www.klassa.bg/)

Наследникът на Бин Ладен се появи на видео и потвърди смъртта на дясната си ръка

Лидерът на „Ал Кайда“ Айман ал Зауахири разпространи видеозапис, в който потвърждава смъртта на своята дясна ръка Абу Яхия ал Либи, убит през юни в Пакистан, предаде АФП.
Записът, дълъг 42 минути е първото появяване на Зауахири от три месеца насам и то става в навечерието на 11-та годишнина от атентатите в САЩ.
В него той потвърждава предишната информация на ислямистки сайтове, че Либи е загинал при бомбардировка на безпилотен самолет в Пакистан, близо до границата с Афганистан  на 4 юни.
Зауахири не споменава за кървавия 11 септември 2001 г., но обвинява Барак Обама, че е „лъжец , избран, за да измами мюсюлманите“. „Американският президент се провали в Афганистан“, казва Зауахири.  Пускането на свобода на на всички задържани ислямистки бойци в Афганистан той поставя като условие за освобождаването на хуманитарния работник Уорън Уейнщайн, отвлечен от „Ал Кайда“ в Пакистан.
Зауахири, който наследи Осама  Бин Ладен е най-търсеният човек в света. Американските власти дават за главата му награда от 25 милиона долара.
В понеделник е бил убит вторият човек в йерархията на йеменския клон на „Ал Кайда“, според информация на министерството на отбраната в Сана.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване