09/11/12 15:46
(http://www.klassa.bg/)

Обявиха за продан острова на Джон Ленън

Ирландският остров Дорниш в област Майо бе обявен за продан от собствениците си за 300 хиляди евро. Сделката не би предизвикала такъв интерес, ако в нея не бе замесено името на Джон Ленън, съобщава Bloomberg. В момента на острова с площ колкото 12 футболни игрища единствено пасат овце, но преди 45 години битълсът го закупува с идеята да прекара старините си на него, заедно с любимата си Йоко Оно. За съжаление тези планове не се осъществяват, тъй като музикантът е застрелян година след като решава да започне строителството. През 1984 г. Йоко Оно продава Дорниш на местни фермери.
Според местни островът е продаден на Ленън през 1967 г. за скромната сума от 1700 лири.
Година преди да умре, неговият лондонски агент изпрати запитване за разрешаване на строителството“, обяснява Майкъл Брауни, който е развеждал музиканта из околността. „Джон през цялото време правеше панорамни снимки на залива със своята камера“.
Въпреки бийтълската връзка продажбата на острова е трудна. Той е изваден на пазара още в средата на юли, но засега няма купувач. Спукването на имотния балон в Ирландия обаче е причина в момента остров като Дорниш да струва колкото обикновена къща в пика на търсенето.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване