09/11/12 15:51
(http://www.klassa.bg/)

СДС иска замразяване на преговорите с БЮРМ за членство в ЕС

Да се замразят преговорите с Бивша югославска република Македония (БЮРМ) за присъединяване към ЕС, докато не се прекрати кражбата на българска история и култура. За това настояха от СДС във вторник след заседание на Националния съвет на партията.
Освен това, според тях, трябва „да бъдат изцяло гарантирани правата на всички македонски граждани, които се чувстват българи“.
Повод за реакцията на синьото ръководство е изложбата, наречена „Македонското ръкописно богатство през вековете”, която Македония ще представи от 9 до 21 октомври в Кралския музей „Маримон“ в Белгия.
Няма как и не трябва българското правителство да остави без реакция твърденията, че „История славянобългарска“ на Паисий Хилендарски и средновековните ръкописи, показани в изложбата са „македонски“, се казва още в прессъобщението, разпространено от СДС.
Според сините „наглостта на македонските управляващи е огромна, тъй като е демонстрирана в сърцето на ЕС, с цел легитимация на кражбата и лъжата за древността на Македонската държава“, а „шизофренната държавна политика“ на Македония е объркала съзнанието на подопечните й граждани.
България повече не трябва да мълчи. Крайно време е да престанем с криворазбраното покровителствено отношение към нашите „братя“, които не ни чувстват такива, зоват сините. Според тях действията на македонските власти вече представляват посегателство върху националния суверенитет на България.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване