09/12/12 12:31
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Фандъкова обеща ски сезон на Витоша

„Ски сезонът на Витоша тази зима е гарантиран“, заяви категорично столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Обещанието тя даде след среща с министъра на околната среда и водите Нона Караджова, представители на „Витоша ски“, зам.-директора на Изпълнителната агенция по горите Красимир Каменов и земеделския министър Мирослав Найденов.

Договорът за наем на съществуващите писти ще бъде сключен до края на октомври, а през ноември терените ще бъдат разчистени и подготвени за употреба.

Каменов уточни, че тази година пистите ще бъдат отдадени само за зимния сезон, но се търси вариант и за дългосрочен наем.

Министърът на околната среда Нона Караджова уточни, че няма никакви законови пречки терените да бъдат обработени и използвани.

В присъствието на държравниците обещание за работа са дали и представителите на „Витоша ски“. На 30 юли  те предупредиха, че ски сезонът тази година е под въпрос.

„Ски сезонът на Витоша е под въпрос въпреки доброто ни желание. Причината за това е, че до момента там реално не съществуват ски писти по документи, каквито са новите изисквания в Закона за горите“, предупредиха през юли от ръководството на фирмата.

По думите на земеделския министър Найденов в момента в кадастъра са вписани само две писти на Витоша. Той обаче обеща да разпореди вписването на останалите терени в най-кратък срок, за да може до една година да започне и процедура за отдаване под наем.

„Всички могат да са доволни, защото ски сезон ще има. Засега е намерено решение да могат да се обработват пистите този сезон. За дългосрочната обработка с подмяна на лифтовете процедурата ще отнеме доста дълго време“, заяви след срещата Радослав Пеев от „Витоша ски“.  

The post Фандъкова обеща ски сезон на Витоша appeared first on OFFNews Новини.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване