09/13/12 17:31
(http://www.klassa.bg/)

Може да връщаме пари по "Регионално развитие"

Ако до края на годината не усвоим 1 млрд. лева по програмата за регионално развитие, вероятно ще връщаме средства, каза в четвъртък министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, цитирана от БТА.
По време на годишната конференция за представяне на напредъка по оперативната програма Павлова посочи, че от бюджета й, който е в размер на 3,1 млрд. лева, са договорени 90 на сто от средствата. До момента обаче са разплатени 32% от договорените пари.
Министърът на регионалното развитие обясни, че около половината от проектите, по които се работи в момента и които се финансират с пари по програмата за регионално развитие, са рискови. Тя допълни, че е необходимо да се предприемат спешни мерки, за да не се налага средствата за тези проекти да бъдат връщани. Павлова призна още, че има и проекти, за които финансирането е договорено още през 2008 г., но не са изпълнени. По думите й най-често причина за забавянията са обжалванията на тръжните процедури.
Преди дни от кабинета на министъра по управлението на европейските фондове съобщиха, че към края на юли са били разплатени 27% от договорените средства по всички оперативни програми, докато размерът на договорените средства възлиза на 74% от общия им бюджет.
Правителството заложи в бюджета за тази година да бъдат разплатени 3,8 млрд. лева по оперативните програми. Данни на финансовото министерство показват обаче, че до средата на тази година са разплатени малко под 1 млрд. лева.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване