09/14/12 09:41
(http://www.klassa.bg/)

Пламен Орешарски: Нито една от значимите цели на правителството не е реализирана

София. Представеният доклад е формален. В някои случаи позициите не защитават еднозначно българския интерес. Това каза депутатът от Коалиция за България Пламен Орешарски, при представянето на доклад на премиера за Датското председателство на ЕС в първите 6 месеца на 2012 г. и Кипърското председателство, предаде репортер на Агенция “Фокус”. „Шест години България е член на ЕС и вече в преобладаващата част от този период страната се управлява от мнозинство и правителство на ГЕРБ. В същото време - нито една от значимите цели на правителството не е реализирана. Задълбочиха се проблемите на заетостта и социалната интеграция. Инвестиционният климат беше осезаемо влошен, намаляха инвестициите. Не бе реализирано по-нататъшно интегриране на страната в европейските структури”, заяви Орешарски. По думите му правителството се е провалило в членството в Шенген и това било свидетелство за отсъствие на партньорско доверие.
„В доклада не формулираме какви средства искаме за следващия програмен период на ЕС, какви местни политики ще подкрепяме с тях, как реализацията на тези политики ще способства за икономическото развитие на страната”, посочи депутатът.
Екатерина ПАНОВА
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване