09/16/12 20:11
(http://www.klassa.bg/)

Най-модерното частно училище у нас, „Българско школо”, отвори врати

Шефът на Овергаз Сашо Дончев се разплака от вълнение по време на церемонията, с която в неделя по обяд бе открита новата сграда на Частния учебен комплекс „Българско школо”. Отколешната мечта на бизнесмена – училището да разполага със собствена модерна база, се превърна в реалност. Комплексът е не само атрактивен като архитектура и строителство, но и изключително удобен и функционален. „Българско школо” се намира на булевард „Александър Малинов”, близо до Бизнес парка, пред Американския колеж. Училището и детската градина имат капацитет за над 500 деца, които ще се наслаждават на модерни зали за обучение, спортни съоръжения, басейни, богата библиотека.
Не по-малко щастлива от новата придобивка е и директорката основателка на „Българско школо” – опитният педагог Евгения Елмазова. Преди 13 години тя постави началото на образователната програма в системата на Овергаз, като създаде детската градина „Слънчево зайче” и основното училище с ранно чуждоезиково обучение „Българско школо”. Опитни и сърцати преподаватели, добра дисциплина, занимания по театър и танци, много спорт – всичко това привлича родителите да записват децата си в частното училище, което работи под шапката на Овергаз. Преди да започне строежът на новата сграда, „Българско школо” се помещаваше в обновена някогашна детска градина в столичния квартал „Витоша”. Заради големия интерес към обучителната програма обаче стана ясно, че комплексът има нужда от нова сграда, за да приеме всички желаещи.
Знеполският митрополит Йоан освети новата сграда, трима свещеници изпяха „Многая лета” за учителите и техните възпитаници, и за гостите.. Церемонията уважиха с лично присъствие ексминистър Гергана Паси, депутатът Петър Курумбашев, банкерката Цветелина Бориславова, шефът на Дарик радио Радосвет Радев.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване