09/18/12 15:55
(http://www.klassa.bg/)

Бойко Борисов: Няма да местим Агенция „Митници“ засега

Централата на Агенция "Митници" засега няма да се мести в Русе. Това обяви във вторник премиерът Бойко Борисов в Русе.
Само ден по-рано Симеон Дянков, отново в крайдунавския град, анонсира преместването на централата на митниците „до месец-месец и половина“.
Премиерът определи идеята на Дянков за децентрализацията на основните агенции и институции като правилна по принцип, но засега тя спира само до преместването на някои от тях в Пловдив, Варна и Бургас.
"Местенето на митниците е една по-тежка реформа и ще струва много пари, затова ще го правим следващите години. Сега няма да местим агенцията, защото всички пари, които спестяваме в момента и които трябва да са от порядъка поне на 800 млн. лв., са да можем догодина да вдигнем и пенсиите, и минималните работни заплати", заяви Борисов. Според него такава реформа е нужна, но трябва да се осъществи по-плавно. Той не е притеснен от протеста на митничарите и решението да не се мести централата на агенцията не е свързано с това.
"Аз не искам по никакъв начин да успокоявам митничарите, работата им е да работят и да увеличават приходите, защото ми трябват пари за пенсии и заплати. Последно заради тях правя това изказване. Просто парите за една подобна реформа, за пренасянето на две централи със сграда са много и ще стане най-вероятно едва след няколко години", добави още Борисов.
Борисов беше в Русе, където заедно с министъра на правосъдието Диана Ковачева откри нова сграда на русенския съд.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване