09/18/12 14:29
(http://radiomilena.com/)

Катастрофа и цип стресираха Дует Ритон преди концерта им във Велико Търново

riton 1024x788 Катастрофа и цип стресираха Дует Ритон преди концерта им във Велико ТърновоТежка катастрофа и заяждащ цип стресираха Дует Ритон преди концерта им във Велико Търново, част от юбилейното им турне по случай 35 години на сцената. Малко преди Севлиево Катя и Здравко се натъкнали на пожар, в следствие на жесток удар между ТИР и автобус. Заради инцидента органите на реда затворили пътя за няколко часа, а на певците им се наложило да пътуват през Ловеч по обиколен път. „През декември, когато пяхме на празника на Общината в Търново, отново попаднахме на катастрофа. Не знам какво става – всеки път, като ходим да пеем там, все нещо не се случва“, коментира Катя. За щастие и този път пристигнали на време и нямало забавяне на концерта. Оркестърът, балетът и вокалната група, които пътуват с автобус, тръгнали по-рано от София за Велико Търново и минали през участъка малко преди да се случи катастрофата.

Секунди преди да излязат на сцената, Катя и Здравко отново били подложени на стрес. Ципът на червената рокля на певицата заял на средата и не помръдвал нито нагоре, нито надолу. „Нямах резервен тоалет, а втория ми костюм изисква повече време за обличане. На всичкото отгоре гримьорната ни бе на другия край на залата, а оркестърът вече започваше да свири интродукцията на първата ни песен „Лято за двама“. На магия ципът се оправи, щом Здравко го пипна“, разказа Катя. Щом видели препълнената зала, двамата обичани певци на мига забравили за всички препятствия, през които се наложило да минат през този ден и се раздали от сърце докрай за почитателите си. За първи път в този концерт в оркестъра се включил и аранжорът на новия им албум Алекс Нушев.

С този концерт хората в старопрестолната столица се убедили, че е възможно качествено шоу на живо с оркестър и балет, и то от БГ изпълнители. Оправданията, че е скъпо, че не може без спонсори и други подобни са опровергани от цялото концертно турнето на Дует Ритон, което е подкрепено от екип от 32-ма души. „Просто трябва да се работи, а не да се оплакваме постоянно и да се “мързелува на плейбек”, а когато дойде пищно чуждо шоу да се успокояваме, че е много скъпо и за това, за БГ певците е невъзможно за реализиране. ВЪЗМОЖНО Е!!! Жалкото е, че дори на собствените им концерти в големите зали у нас, някои си позволяват камерната плейбекова форма на изпълнение“, коментира Здравко. За да се върнат хората в концертните зали и да плащат адекватни за представеното им качество цени на билети, е редно повече български певци да заложат на подобна формула. Следващият концерт от юбилейното турне на Дует Ритон е в четвъртък, 20 септември 2012, в Летния театър в Пловдив.

 

 Катастрофа и цип стресираха Дует Ритон преди концерта им във Велико Търново

bookmark Катастрофа и цип стресираха Дует Ритон преди концерта им във Велико Търновоsvejo Катастрофа и цип стресираха Дует Ритон преди концерта им във Велико Търновоgoogle Катастрофа и цип стресираха Дует Ритон преди концерта им във Велико Търновоdelicious Катастрофа и цип стресираха Дует Ритон преди концерта им във Велико Търновоstumbleupon Катастрофа и цип стресираха Дует Ритон преди концерта им във Велико Търновоfacebook Катастрофа и цип стресираха Дует Ритон преди концерта им във Велико ТърновоСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване