09/18/12 13:21
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Отложиха делото срещу Цветанов

Делото за клевета срещу вътрешния министър Цветан Цветанов беше отложено за 18 октомври. 

Днес адвокатът на вътрешния министър поиска две справки от Софийски градски съд за забавените дела на съдия Мирослава Тодорова за периода 2004 – 2012 г. Адвокат Десислава Добрева изиска от СГС удостоверения за това кога е образувано делото срещу рецидивиста Васил Маникатов, кога са излезли мотивите по делото, както и още едно удостоверение за забавяне по мотивите по други дела на Мирослава Тодорова за периода от 2004 до 2012 година.

Защитникът на съдия Тодорова – Даниела Доковска, представи пред съда доказателство – интервю, дадено за в. „Капитал” от министър-председателя Бойко Борисов на 24 януари 2012 г., в което той казва на министър Цветанов да се извини. Съдия Екатерина Роглекова обаче не прие това доказателство, като каза, че няма връзка с настоящото дело. Според адвокат Доковска обаче те представят това интервю, за да докажат, че правителството не разполага с доказателства, че нейната довереница – съдия Тодорова, е свързана с организирана престъпност и че я покровителства. В началото на съдебното заседание съдът прие експертното заключение, направено след подробно изслушване на интервюто от предоставения аудио и видео носител на телевизията, където е правено. Експертът добави нечути изрази и думи в първи вариант. 

The post Отложиха делото срещу Цветанов appeared first on OFFNews Новини.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване